Jak využívat plané rostliny v kuchyni

28.06.2014 11:36

Jak vařit z planých rostlin? Plané rostliny – co nás vede k tomu, že se stále víc zajímáme o možnosti jejich konzumace? A víme co a jak kuchyňsky využít? Přinášíme tipy, jak některými planými rostlinami učinit náš jídelníček zdavější nebo chuťově zajímavější. A společně si uvaříme. Naše menu: šťovíková polévka, smažený jitrocel a k příjemnému posezení růžová šťáva.

Proč nás v době, kdy obchody přetékají ovocem a zeleninou, čím dál víc baví skládat jídelníček z darů přírody? Návrat ke kořenům, k lidové moudrosti? Pocit, že náš organismus potřebuje látky v planých rostlinách obsažené? Přesycenost zemědělskými plodinami? Touha poznat něco nového? Šetrnost, která nám velí nenechat bez užitku nic, co by mohlo posloužit a nabízí se k volnému použití? Ať jsou důvody jakékoliv, vydáme se do „boží zahrádky“ pro něco k snědku.

Více na JakTak.cz