Ostrava: Shromáždění Českých lvů aneb „S vámi to nemá cenu“

15.03.2014 22:31

Ostrava: Shromáždění Českých lvů aneb „S vámi to nemá cenu“
 

Na sobotu 1. března nahlásili Čeští lvi na ostravské náměstí Svatopluka Čecha shromáždění „za práva slušných občanů a proti financování rasistického serveru Romea.cz vládou ČR“.

To už se začali scházet i jejich odpůrci z řad Romů a místních antifašistů. Protiakce nebyla nahlášená, přesto se zde shromáždilo kolem šedesáti lidí. Přinesli si transparenty a pikety, na nichž stálo např. „Černí bílí, spojme síly“, „Nerozdělují nás rasy, ale třídy“, „V Ostravě nácky nechceme“, „Stop rasismu“ a další hesla. Tentokrát nechyběla ani černo-rudá vlajka, kterou si tak mohli náckové prohlédnout pěkně zblízka. Účastníci protiakce vytáhli připravené píšťalky a začala se skandovat první hesla.

Náckové viditelně znervózněli. Znervózněli i příslušníci PČR, kteří začali antifašisty napomínat a vyhrožovat jim odvezením k výslechu, pokud budou nahlášenou akci narušovat. Přesto se antifašistům povedlo několikrát řečníky přerušit a dát jim jasně najevo, co si o jejich akci myslí. A „hrdinům bílé rasy“, kteří při jiných příležitostech s PČR bojují, nezbylo tentokrát nic jiného než si na antifašisty opakovaně stěžovat a domáhat se u příslušníků svého práva na svobodu shromažďování.

Více na Čsaf.cz
Župan Kotleba ignoroval pamiatku zavraždených v Kremničke
Rodí se asijský Hitler? KLDR nevybíravě útočí na Japonsko