Veganka.cz

18.03.2014 16:40

Veganství je pro nás uvědomělou volbou, formou protestu proti tomu, jak se v současné společnosti zachází se zvířaty i s celou Zemí. Chceme, aby veganství bylo obyčejné, normální, běžně dostupné. Snažíme se proto vyhnout předraženým speciálním produktům i propagaci korporací, pro které se veganství stalo jen další příležitostí k výdělku.

Nechceme, aby se z veganství stal další produkt, balíček na regále v supermarketu. Nechceme, aby byl z veganství další prázdný trend, který pomáhá prodávat zbytečnosti a který za pár let ustoupí trendu jinému.

 

Zapojte se

Pokud vám jsou myšlenky veganství blízké a chtěli byste v souladu s naším přístupem podpořit jejich šíření, zapojit se do projektu veganka.cz můžete několika způsoby. Nechceme po vás peníze – nabízíme možnost se aktivně zapojit:

1) Napsáním vlastních receptů. Máte-li recept, o který byste se rádi podělili, neváhejte a pošlete nám ho k publikaci!

2) Překladem zahraničních materiálů do sekce Články. Máme v šuplíku spoustu materiálů, zejména v angličtině, o kterých si myslíme, že by měly být přeloženy do češtiny. Pokud nemáte připravený vlastní materíál na překlad, v případě zájmu určitě najdeme nějaký s takovou tematikou, která vám bude blízká.

3) Psaním vlastních článků. Máte v hlavě nápad na článek, který byste pro náš web rádi napsali? Kontaktujte nás!

4) Máte spoustu receptů nebo existuje jiné téma související s veganstvím, které byste rádi pravidelně prezentovali? Může to být cokoliv: výživa, sport, cestování, kultura, life-style… Po dohodě nabízíme možnost zřídit si na doméně veganka.cz vlastní blog s veganskou tématikou (podobně jako už běžící veganodaktyl.veganka.cz).

5) Chtěli byste vystoupit v naší video-kuchařce s vlastním receptem? Ozvěte se nám. Vítáme další spolupracovnice a spolupracovníky… Náš moderátor vám pomůže rozptýlit obavy z kamery a výsledek bude jistě stát za to!

6) Máte jakýkoliv jiný nápad? Sem s ním!

 

O projektu veganka.cz

Celý projekt veganka.cz (webové stránky, videokuchařka a další) funguje non-profitně, na principu DIY. Všichni zúčastnění se na něm podílí zadarmo, bez nároku na jakoukoliv odměnu, ve svém volném čase.

DIY, akronym pro anglický výraz Do It Yourself (Udělej to sám), je filozofií, která by se dala shrnout jako odpor proti profesionalizaci a komercionalizaci. Myslíme si, že vytvářet kvalitní věci lze i bez toho, abychom platili za služby profesionálům. Hodnota tvořivé činnosti je pro nás ve spolupráci, sdílení zkušeností, učení se a tím ve vzájemném obohacování, spíše, než v čísle vyjadřujícím to, za kolik lze výsledek prodat.

Veganka.cz